Στόχος του σεμιναρίου
Στόχος του ολοήμερου σεμιναρίου είναι η ενημέρωση του οδοντιάτρου για την χρήση του πρωτοξειδίου του αζώτου ως αναλγητικό και αγχολυτικό μέσο.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητικές εισηγήσεις και πρακτική εξάσκηση για όσους εκ των συμμετεχόντων επιθυμούν.
✔ Ημερομηνία Σεμιναρίου: 16/12/2023
✔ Χώρος Σεμιναρίου: Εγκαταστάσεις Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης, Μικράς Ασίας 70, Γουδή
✔ Δηλώσεις Συμμετοχής: Γραμματεία Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης (κ. Πολυχρονοπούλου)
– Στα τηλέφωνα: 210 7780671, 210 7716671
– Με ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση eoe@otenet.gr
Τιμή Συμμετοχής: 150€ (περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων)
* Το σεμινάριο είναι ενημερωτικό και ο συμμετέχων δεν πιστοποιείται για την χρήση του πρωτοξειδίου του αζώτου στο ιατρείο του.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της ημερίδας στην ιστοσελίδα της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης www.proodoseoe.gr
Δημήτριος Εμμανουήλ
τ. Επίκ. Καθηγητής Παιδοδοντιατρικής ΕΚΠΑ
Ο Επικ. Καθηγητής Δημήτρης Εμμανουήλ έχει εξειδικευθεί στην Παιδοδοντιατρική και στο Children’s Hospital of Wisconsin.
Πήρε το πτυχίο Masterς στην Αμερική από το Πανεπιστήμιο Marquette και PhD από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του αποκτώντας από το Πανεπιστήμιο του Harvard στην Αμερική Δίπλωμα στην Επιδημιολογία και κλινική έρευνα.
Οι ερευνητικές του εργασίες έχουν βραβευτεί με το “Dental Anesthesia Award” από την Αμερικανική Επιστημονική Εταιρεία Οδοντιατρικής Αναισθησιολογίας (American Dental Society of Anesthesiology) & την Αμερικανική Ακαδημία Παιδοδοντιατρικής (American Academy of Pediatric Dentistry) με το βραβείο “Best Research Award” και την Διεθνή Ομοσπονδία Παιδοδοντιατρικής (International Assosiation of Pediatric Dentistry).
Π. Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Παιδοδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος τou American Dental Society of Europe της αρχαιότερης επιστημονικής κοινότητας στην Ευρώπη. Υπήρξε επίσης Πρόεδρος της παγκόσμιας οργάνωσης για Αναπηρία και Στοματική Υγεία, (International Association of Disability and Oral Health-ΙADH), όπου έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη παγκοσμίως προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, της Ειδικής Οδοντιατρικής Φροντίδας.
Ο κ. Εμμανουήλ είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε παγκόσμια συνέδρια και Πανεπιστήμια.
Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων που έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, και εκδότης του βιβλίου “ Nitrous Oxide in Pediatric Dentistry: A Clinical Handbook” έχει συμβάλλει στη συγγραφή του βιβλίου “Behavior Management in Paediatric Dentistry” (2020, Wiley-Black – well) και “Odontiatria special per il paziente critic e diversamente abile “ (2012, Edi-Ermes) Sedation outside the operating room (2020 Springer).
Είναι μέλος πολλών, υψηλού κύρους ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών, όπως η Διεθνής Ομοσπονδία για την Αναπηρία και τη Στοματική Υγεία ( IADH), η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδιατρικής Οδοντιατρικής (EAPD), η Διεθνής Ομοσπονδία Παιδοδοντιατρικής (IAPD ) καθώς και του Ελληνικού, Βρετανικού και του Ιταλικού Οδοντιατρικού Συλλόγου. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά & Ισπανικά. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.
Αμαλία Ντούμα
Διευθύντρια Αναισθησιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»
Η κ. Αμαλία Ντούμα είναι Διευθύντρια Αναισθησιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» όπου εργάζεται από το 2007.
Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ (1995) και κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας (2003).
Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (2009).
Από το 2013 είναι ενεργό μέλος της Ομάδας Εκπαίδευσης της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας, υπεύθυνη για την κατάρτιση του ετησίου προγράμματος εκπαίδευσης των Αναισθησιολόγων ειδικευομένων και ειδικευμένων. Είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής υπεύθυνη για την σύνταξη του Εθνικού Curriculum εκπαίδευσης στην Αναισθησιολογία. Από το 2014, ασχολείται με την εκπαίδευση μέσω προσομοίωσης και είναι μία από τους συντονιστές ίδρυσης και λειτουργίας του Κέντρου Προσομοίωσης της Ελληνικής Αναισθησιολογίας-HAS-SimC (αναγνωρισμένου από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Προσομοίωσης- SESAM).
Η κ. Ντούμα συμμετέχει στην διοργάνωση και εκπαίδευση φροντιστηρίων διαχείρισης κρίσεων στην Αναισθησιολογία (ACRM) και Εκπαίδευση σε μη τεχνικές δεξιότητες από το 2014. Από το 2009 συμμετέχει συστηματικά ως ομιλητής και εκπαιδευτής στα κλινικά φροντιστήρια περιοχικής αναισθησίας και αποκλεισμών με τη βοήθεια υπερήχων της ESRA-Hellas, απαραίτητα για τη συμμετοχή στις εξετάσεις του ΕυρωπαΙκού Διπλώματος Περιοχικής Αναισθησίας (EDRA).
Από το 2008 συμμετέχει συστηματικά ως ομιλητής και εκπαιδευτής στα κλινικά φροντιστήρια εκπαίδευσης στη Διαχείριση του Δύσκολου Αεραγωγού της Ελληνικής Εταιρείας Δύσκολου Αεραγωγού και της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας.
Ως προσκεκλημένος ομιλητής σε Ελληνικά και διεθνή Συνέδρια, Ημερίδες κλπ έχει κάνει πάνω από 80 παρουσιάσεις και ομιλίες.
- Έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση σε διάφορες θέσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια.
- Έχει λάβει μέρος σε πάνω από 70 ανακοινώσεις και e-posters σε Εθνικά και Διεθνή συνέδρια, σε 11 δημοσιεύσεις, στη συγγραφή κεφαλαίων σε τρία ελληνικά και ένα ξενόγλωσσο σύγγραμμα.
- Συμμετείχε ως ερευνητής σε πολυκεντρικές μελέτες της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας ESAIC – European Society of Anaesthesiology and Intensive Care – (POSE trial, FRAGILE trial) και Εθνικός Συντονιστής στην ARCTIC-I trial.
Είναι μέλος των επιστημονικών εταιρειών ESAIC, ESRA, ESRA Hellas, EAMS. Υπήρξε μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας από το 2013-2019 και της Ελληνικής Εταιρείας Δύσκολου Αεραγωγού από το 2013.
Φώτης Τζέρμπος
τ. Αναπληρωτής Καθηγητής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης.
Γεννήθηκε στον Πειραιά και είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1985) και της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ (2010) με ειδικότητα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής από το Πανεπιστήμιο TUFTS Bοστώνης ΗΠΑ (1986-1990).
Το 1991 έκανε εξειδίκευση στο Presbyterian Hospital και Eye and Ear του Πανεπιστημίου του Pittsburgh και το 2001 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην Oδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών.
Το 2004 έγινε Λέκτορας στην Κλινική της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής της
Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2009 έγινε Επίκουρος Καθηγητής και το 2015 Αναπληρωτής Καθηγητής. Στις 15/9/2022 υπέβαλε την παραίτησή του από το ΕΚΠΑ.
- Είναι ειδικός σύμβουλος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου από το 1993.
- Είναι τακτικό μέλος αρκετών Ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών.
Από το 1993 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Πειραιά, με αποκλειστική ενασχόληση την Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική και με ιδιαίτερη έμφαση στην Εμφυτευματολογία.
Έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε Ελληνικά και διεθνή έντυπα και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα Ελληνικών και διεθνών συνεδρίων, ημερίδων και επιμορφωτικών σεμιναρίων με ομιλίες, συμμετοχές σε στρογγυλά τραπέζια, επιτοίχιες παρουσιάσεις και ελεύθερες ανακοινώσεις.