ΙΣΤΟΡΙΑ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

από το 1929

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1929, από τον Εμμανουήλ Αποστολίδη. Έδρα της εταιρείας είναι η Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησε ως ένα κατάστημα λιανικής πώλησης οδοντιατρικών προϊόντων, με πελάτες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κέρδισε την εμπιστοσύνη των πελατών της, με κεντρικό άξονα επιτυχίας την πώληση προϊόντων πρώτης ποιότητας.

Σύντομα, η εταιρεία επέκτεινε τις δραστηριότητές της και εκτός Ελληνικών συνόρων, στις γειτονικές χώρες της Αλβανίας και Γιουγκοσλαβίας. Το ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και η καθιέρωση του κομμουνιστικού καθεστώτος στις χώρες αυτές, σταμάτησε πρόωρα την εξελισσόμενη επέκταση.

Με το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, τα Οδοντιατρικά Αποστολίδη, αναδιοργανώνονται και αρχίζουν να παίζουν ρυθμιστικό ρόλο στο εμπόριο οδοντιατρικών ειδών της χώρας μας. Ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες εισαγωγών οδοντιατρικών ειδών και αντιπρόσωπος μεγάλων οίκων του εξωτερικού (όπως S.S.WHITE, KRAUSKOPF), η εταιρία δυναμικά εισέρχεται και στο εμπόριο χονδρικής πώλησης. Από τότε, θεωρείται μια από τις σημαντικότερες εταιρίες του χώρου, που καινοτομεί, χρησιμοποιεί μοντέρνες μεθόδους προώθησης των προϊόντων της, επιμορφώνει τους πελάτες και τους συνεργάτες της και εξακολουθεί να εμπορεύεται μόνο οδοντιατρικά προϊόντα πρώτης ποιότητας. Είναι βασικός προμηθευτικός οίκος των δύο οδοντιατρικών σχολών της χώρας. Η εταιρεία συμμετέχει σε όλες τις εκθέσεις του χώρου σε όλη την Ελλάδα.

Από το τέλος της δεκαετίας του ’80, και από τη στιγμή που άλλαξε το πολιτικό καθεστώς στις γειτονικές μας χώρες προς όφελος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τα Οδοντιατρικά Αποστολίδη, ήταν οι πρώτοι που αγκάλιασαν τις νέες αγορές. Πρόσφατα, άρχισαν διαπραγματεύσεις με αντίστοιχους οίκους των χωρών αυτών, για τη δημιουργία μιας νέας μορφής συνεργασίας.

Με οδηγό την ογδοντάχρονη πείρα της εταιρείας ως πρωτοπόρου στον οδοντιατρικό χώρο, τα Οδοντιατρικά Αποστολίδη, εξακολουθούν να καινοτομούν, να προσφέρουν και να υπηρετούν στον οδοντιατρικό χώρο με ένα δίκτυο πωλήσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σήμερα, η εταιρία στεγάζεται στους νέους μοντέρνους χώρους της, απέναντι από την Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης καθώς και με νέο κατάστημα, κοντά στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών. Στους νέους αυτούς χώρους, αναπτύσσονται οι λιανικές και οι χονδρικής φύσεως πωλήσεις της εταιρίας, καθώς επίσης υπάρχουν εκθέσεις οδοντιατρικών μηχανημάτων, χώροι για επίδειξη προϊόντων και αίθουσες σεμιναρίων, πλήρως εξοπλισμένες.

Οι πωλητές της εταιρίας, επισκέπτονται τους οδοντιάτρους στα ιατρεία τους και τους ενημερώνουν για κάθε τι καινούργιο στο χώρο της οδοντιατρικής-καινούργια υλικά, εργαλεία, συσκευές, μηχανήματα. Τακτικά, οργανώνονται σεμινάρια για τους οδοντιάτρους και τους φοιτητές της Οδοντιατρικής Σχολής, όπου οι παρευρισκόμενοι ενημερώνονται σε όλα τα παραπάνω θέματα καθώς επίσης και σε τρόπους χρηματοδότησης.

90 Χρόνια, 3 Γενιές

Εμμανουήλ Αποστολίδης του Πέτρου, ιδρυτής

Πέτρος Αποστολίδης του Εμμανουήλ

Εμμανουήλ Αποστολίδης του Πέτρου