Νοε
03
2012

Τι είναι οι κατηγορίες Ν, S και Β στους κύκλους στα αυτόκαυστα;

Αναρτήθηκε από Manos Apostolides Σχόλια
  • Currently 2,00/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Manos Apostolides

Class B κύκλος αποστείρωσης

Κύκλος αποστείρωσης κατάλληλος για όλα τα ελεύθερα ή τοποθετημένα σε φάκελο αποστείρωσης είδη, συμπεριλαμβανομένων και ειδών που είναι πορώδη και σωληνοειδή, τα οποία δεν υπερβαίνουν τις προδιαγραφές των κενών εργαλείων Τύπου A

Class S κύκλος αποστείρωσης

Κύκλος αποστείρωσης κατάλληλος για μη συσκευασμένα είδη και τουλάχιστον έναν από τους ακόλουθους τύπους: πορώδη είδη, μικρά πορώδη είδη, κενά εργαλεία τύπου A, κενά εργαλεία τύπου B, συσκευασμένα είδη ενός στρώματος, συσκευασμένα είδη διπλού στρώματος.

Class N κύκλος αποστείρωσης

Κύκλος αποστείρωσης κατάλληλος για μη συσκευασμένα, συμπαγή είδη.

Γιατί τα αυτόκαυστα Κατηγορίας B συστήνονται για οδοντιατρική χρήση; Το Μάιο του 2004, η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημοσίευσε το πρότυπο ΕΝ13060, το οποίο αντικατέστησε τα προηγούμενα Ευρωπαϊκά πρότυπα για τα νέα αυτόκαυστα.

Το νέο πρότυπο ορίζει τα αυτόκαυστα ως Κατηγορία “B”, “S” ή “N”. Τα αυτόκαυστα Κατηγορίας B εκπληρούν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές του προτύπου αυτού. Τα αυτόκαυστα Κατηγορίας B, ενσωματώνουν καλύτερη διείσδυση του ατμού, μέσω της τεχνολογίας διαμερισμένου προ-κενού και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθε τύπο εργαλείων (συμπεριλαμβανομένων και των κενών εργαλείων όπως οι οδοντιατρικές χειρολαβές). Ως αποτέλεσμα, τα αυτόκαυστα Κατηγορίας B συστήνονται ιδιαίτερα για την αποστείρωση οδοντιατρικών εργαλείων και ειδικά των χειρολαβών.
 

 


Quaz autoclave class B comments powered by Disqus
Οδοντιατρικά Αποστολίδη. Αθήνα, Φειδιππίδου 23, 11527, τηλ 210-6984882. Θεσσαλονίκη, Τέλλογλου 11, 54636, τηλ 2310-201301, 2310-201454.